Pályaorientációs nap

2023. szeptember 29-én iskolánkban Pályaorientációs napot tartottunk. A 7-8. osztályos tanulóknak Fonád Zoltán, a szarvasi Honvédelmi Sportközpont kadét instruktora és oktatója a KADÉT programról tartott előadást. A gyerekek megismerkedtek a program adta lehetőségekkel és a KADÉT hazafias, honvédelmi nevelés és a hazaszeretet fontosságával. Ezt követően az osztályfőnökökkel totót, kvízt töltöttek ki.

Az 5-6. osztályos tanulóinknak Petruska László, a Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást a rendőrség életéről, munkájáról, a rendőri hivatás szépségeiről. Ezt az előadást a 7-8.osztályosok is meghallgatták.

Később az 5-6. osztályos diákok kiutaztak a Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra, ahol előzetes egyeztetés után Bíró Zoltán, a Szarvasi Hivatásos Tűzoltóság tűzoltóparancsnoka és Kiss Gábor szolgálatparancsnok volt segítségükre. Bepillantást nyerhettek a híradós szobába, valamint megismerkedtek a tűzoltóautó berendezéseivel részletesebben is.

A gyerekek nagyon élvezték ezt a napot, mindenki arcán mosoly volt. Köszönjük a szervezőknek és a meghívott vendégeinknek ezt a remek napot!