Egészségnevelési nap a Főtériben

2022. október 28-án megrendezésre került az egészségnevelési napunk. Lázas készülődést követően mindenki egy csapatban dolgozott. A rövid eligazítás után mindenki, elindult a kijelölt helyszínekre. A technika teremben Ági nénivel, Erzsike nénivel és Marica nénivel sürögtek-forogtak a lányok. Gyümölcssalátát és szendvicset készítettek, melyekkel a nap végén társaikat vendégelték meg. A felső tagozatos fiúk Gyuri bácsi és Bandi bácsi vezetésével sportvetélkedőn vehettek részt a tornateremben.
Alsó tagozatos diákjaink lelkesen oldották meg a számukra összeállított egészségnevelési feladatlapokat. Plakátot is készítettek a fogápolással és az egészséges táplálkozással kapcsolatos témában.
Ezen a napon meghívott vendégeink is voltak. Dr. Majzik Katalin iskola fogorvos – aki a helyes fogápolás rejtelmeibe vezette be a gyerekeket. Felhívta a figyelmet, az alapos fogmosásra, egészséges ételek fogyasztására. Ezt követően egy fogászati totót tölthettek ki a gyerekek.
A 7.-8. osztályos lányoknak Mártonné Rácz Anita iskolánk védőnője tartott előadást az egészségük megőrzésének fontosságáról. A beszélgetés végén a tanulók apró ajándékot kaptak tőle. A fiúkat Petruska László a szarvasi Rendőrkapitányság munkatársa fogadta, aki a tudatmódosító szerek veszélyeiről tartott interaktív előadást. A végén egy feladatlap segítségével ellenőrizhették tájékozottságukat ebben a témában.
Egy szuper, tartalmas napot tölthettük el együtt. Köszönjük Marica néninek és Brigi néninek a szervezést. Valamint minden kollégánknak a lebonyolításban nyújtott sok segítségért.
Ezúton is szeretnénk megköszönni együttműködésüket és felajánlásaikat:
Dr. Majzik Katalin – iskola fogorvos
Mártonné Rácz Anita – iskolai védőnő
Petruska László – szarvasi Rendőrkapitányság részéről
Szarvasi Mozzarella Kft.
Szarvasi Cipó Kft.
Rejtő Csaba
Jónás Jánosné
Horti György
Pisont András